Stort spil-scoop for danske Hugo Games

TV-serien Vikings har gået sin sejrsgang hen over verden og er blandt de mest sete på tværs af streaming-platformene. Rettighedshaveren har givet danske Hugo Games tilladelse til at udvikle et actionpræget strategispil til mobildevices bygget over TV-serien.

En af de allermest sete TV-serier i disse år er Vikings, der bl.a. er baseret på den nordiske mytologi. Serien får nu endnu en nordisk vinkel. Det bliver nemlig det danske spilfirma Hugo Games, der skal udvikle et kommende strategispil, som udspringer af successeriens univers.

Det er det amerikanske produktionsselskab Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), der står bag serien, som herhjemme kan ses via streaming-udbyderen HBO Nordic. Hugo Games adm. direktør Henrik Kølle er svært begejstret for, at han og Hugo Games nu arbejder sammen med MGM.

”Det er både spændende og en fantastisk mulighed at skulle arbejde sammen med en så berømt og velrenommeret virksomhed som MGM. Det er spændende, fordi Vikings-universet er oplagt til at lave et strateig-mobilspil over. Det er en meget stor mulighed for os, fordi vi skal arbejde sammen med en stor amerikansk aktør – og ikke mindst fordi Vikings har en stor, global og meget loyal fanbase,” siger Henrik Kølle.

Forretningsmæssig finte

Spillet skal efter planen lanceres i andet halvår 2018, og det er endnu for tidligt for Henrik Kølle at oplyse om detaljerne i spillet. Han fortæller blot, at det grundlæggende bliver et strategispil med actionelementer.

Han vil dog gerne løfte sløret for, at det ikke bare drejer sig om et spil til mobilplatforme. Vikings-spillet kommer også til at kunne køre på PC via den dominerende download-portal Steam. At spillet bliver tilgængelig via Steam giver Hugo Games visse fordele – ikke mindst forretningsmæssigt.

”Vi er meget positive over for det indtjeningspotentiale, vi forventer, at spillet vil besidde. Ikke mindst kombinationen af at lancere spillet til mobildevices og PC’er via Steam giver os et helt nyt indtjeningspotentiale,” siger Henrik Kølle.

Stærke titler på vej

Hugo Games har over de seneste par uger kunnet præsentere en stribe virksomhedsnyheder. Udover Vikings-spillet, så handler det om, at Hugo Games er på vej med opfølgningen til spilhittet Doodle Jump, og at en række internationale fodboldklubber bliver en del af det kommende spil Soccer League.

Det hele viser, at Hugo Games’ er ved at komme i mål med sin strategiændring. Den har handlet om at tilføje spilkoncepter, som rækker ud over udgangspunktet, der har været aftalen med Cristiano Ronaldo og selskabets egen karakter – skærmtrolden Hugo. Senest har Hugo Games styrket strategien ved at købe et engelsk spiludviklingsfirma samt gennemført en aktieemission. Fremtiden ser spændende ud, lyder det fra Henrik Kølle.

”I forbindelse med vores seneste nyheder og vores køb af et mellemstort spilfirma, så ser vi hen imod et 2018, hvor vi forventer, at vores nye spil kommer til at generere et positivt cashflow. Det er en spændende tid for os – specielt med hensyn til Vikings-spillet, som vi forventer os meget af,” siger Henrik Kølle.

Hugo Games er noteret på børsen i Oslo. Aktieemissionen sluttede den 24. maj 2017. Målet var at rejse 41 mio. norske kroner, og det lykkedes.

FAKTA OM VIKINGS

  • TV-serien Vikings havde premiere i 2013. Det er den amerikanske koncern MGM, der står bag serien. I Norden kan serien ses hos streamingudbyderen HBO Nordic.
  • Globalt set har den seermæssigt været på top 20, når det kommer til streaming fra alle platforme. I Norden har den været endnu mere populær og er blandt de allermest sete.
  • Vikings er et stærkt varemærke med dedikerede og loyale fans. Det officielle seriesite har over fem mio. følgere. Der findes uofficielle fansites, som har op til en halv million følgere.

FAKTA OM HUGO GAMES A/S

  • Spilfirmaet blev etableret af Henrik Kølle, da han i 2013 købe rettighederne til figurerne Pixeline, Myggen Magnus og Skærmtrolden Hugo. Virksomheden blev børsnoteret på fondsbørsen i Oslo i 2015.
  • Hugo Games har i dag en række computerspil i handlen samt flere spil under udvikling. Strategien er at lægge et nyt lag af spil på porteføljen, der ikke nødvendigvis er koblet op på de figurer, som virksomheden startede ud med.
  • Virksomhedens har været børsnoteret i Norge siden 2016. I 2017 gennemførte den en stor aktieemission med succes.